Thursday, June 17, 2010

Samada UMNO atau PAS

C&P Dari Blog Cikgu Pencen
http://cikgu-pencen.blogspot.com

Orang Melayu tidak boleh terlalu mengharap kejujuran dan keikhlasan orang kafir. Orang kafir walau dimana juga pun didalam dunia ini, mereka tetap akan memusuhi Islam. Kafir hanya akan memperlihatkan persahabatannya kepada kita semata-mata kerana tujuan tertentu yang akan memberi faedah kepada mereka sahaja. Perkara ini patut jelas diminda setiap orang Melayu dan kita wajar bersikap cemburu kepada mereka.

Selama lebih enam puluh tahun kaum kafir ini telah mempermainkan Melayu/Islam dalam percaturan politik nya di Malaysia. Kejayaan besar yang mereka perolehi ialah Singapura. Kejayaan seterusnya ialah melemahkan kuasa ekonomi dan politik melayu/Islam dan seterusnya menguasai tampok pemerintahan negara ini.

Disebabkan persengketaan dan perpecahan kita sendiri, kini kaum kafir ini telah berjaya melemahkan ekonomi melayu/Islam. Seterus nya mereka sedang rancak pula melemahkan kuasa politik melayu/Islam. Perancangan mereka ini amat halus dan sudah sampai ketahap berjaya.

Melayu/Islam sudah terlalu lemah untuk berdiri diatas kaki sendiri. Melayu/Islam perlu pertolongan dari kaum kafir ini untuk berkuasa. Melayu/Islam sudah tidak berdaya lagi untuk berkuasa mutlak memerintah negara.

Kaum kafir sudah boleh mengarah atau mencorak kan cara mana yang mereka kehendaki dalam mentadbirkan negara. Dengan secara tidak langsung Melayu/Islam sudah terjajah oleh kaum kafir ini.

Kita cuma ada satu jalan sahaja untuk terselamat dari terus terjajah secara mutlak oleh kaum kafir ini, cara nya BERSATU. Jika melayu/Islam terus berpecah macam 'Fatah' dan Hamas' di Palestin, Melayu/Islam akan kehilangan kuasa memerintah dalam masa satu atau dua PRU akan datang.

Perkara menyatukan Melayu/Islam ini boleh lah dianggap mustahil. Ini disebabkan pemimpin2 PAS berkepala batu dan pemimpin2 UMNO pula berkepala kayu. Kedua-dua belah pehak ini tidak mungkin mahu berdamai.

Kaum Melayu/Islam yang berfikiran waras harus semuanya membuat satu keputusan sama ada menyokong PAS atau UMNO.

By: Wajabangsa/17.6.2010

No comments:

Post a Comment

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik