Saturday, June 26, 2010

40 Ahli Ilmuan Ugama Masuk UMNO

Sebagaimana yang telah diheboh-hebohkan beberapa hari lalu, terbukti sudah seramai 40 orang ahli ilmuan ugama menyertai UMNO dengn menyerahkan borang penyertaan masing-masing kepada Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam satu majlis rengkas sebelum berlangsungnya mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO di PWTC, pada hari Jumaat, 25.6.2010.

Namun begitu, bekas Mufti Perlis, Dr. Mohd Asri Zainul Abidin dan Mufti Perlis, Juanda Jaya tidak berada dalam kumpulan 40 ini, dan punca sebenarnya belum dapat dipastikan. Berkemungkinan besar akan hanya diketahui esok. Dalam pada itu, penyertaan 40 ahli ilmuan ugama ini adalah sebagai menyahut tawaran UMNO untuk beri ruang lebih luas dalam parti bagi golongan itu memperjuangkan agama.

Alhamdulillah, akhirnya UMNO dapat diterima olih ahli-ahli ugama dari seluruh negara. Harapannya, agar lebih ramai lagi cerdik pandai sebegini menyertai UMNO. Gulunag ilmuan ugama ini pasti dapat memainkan peranan dan memberi sumbangan masing-masing bagi menentukan hala tuju UMNO untuk masa-masa mendatang. Buah fikiran dan pandangan mereka pasti akan diterima dan diguna pakai bagi memperbaikki perjuangan UMNO untuk ugama, bangsa dan negara.

Adalah diharapkan juga dengn kemasukkan beramai-ramai ahli-ahli ilmuan ugama ini, akan dapat membuka mata orang-orang Melayu yang masih duduk diatas pagar, juga Melayu yang didalam parti-parti pembangkang bahawa sesungguhnya hanya UMNO sahaja yang sebenarnya memperjuangkan nasib anak bangsa dan negara berlandaskan kepada ugama dari dahulu dan untuk masa-masa yang akan datang. Ayuh, janganlah terus-terusan kita semudah-mudahnya di gula-gula dan di perbodohkan olih musuh-musuh bangsa. Ikuti dan teladanilah para ilmuan ugama ini.

BY: Wajabangsa/26.6.2010

No comments:

Post a Comment

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik