Saturday, July 31, 2010

Melayu Tiada Lain Pilihan - Bersatu

Satu Nasihat Dari Tok Gajah
Kini melayu sudah berada ditahap retak seribu, menunggu masa untuk pecah hancur berderai. Sudah tiba masa nya melayu berfikir secara matang, ketepikan fahaman politik buat sementara. Sebenarnya melayu sedang dihimpit oleh dua bangsa lain yang terbesar. Mereka sedar, dengan cara menghimpit melayu ini mereka pasti mengaut keuntungan besar. Kenaik kan harga barang2 dan perkhidmatan adalah berpunca dari perbuatan kaum yang busuk hati ini.

Sebelum harga gula dinaik kan kita sangat sukar mendapat bekalan gula, membeli dadah lebih mudah dari membeli gula. Apabila harga gula dinaik kan dengan tiba2 sahaja gula ber lambak2 dimerata kedai dan pasar raya. Sekarang kalau nak beli satu kontenar pun boleh. Bangsa mereka ini lah sebenarnya yang lebih berkuasa dari kementerian perdagangan.

Kini melayu sudah terlalu lemah, sudah hilang suara. Kita tidak boleh bersuara ikut sesuka hati lagi. Bersuara untuk membela bangsa sendiri pun tidak boleh, pasti akan mendapat tentangan hebat dari kaum bukan melayu terutamanya cina. Mereka menuduh kita perkauman.

Kaum bukan melayu ini sedar bahawa melayu sangat memerlukan bantuan dari mereka untuk berkuasa, itu sebab mereka dengan sombong bangga menaruh harga yang sangat tinggi untuk mendapat sokongan nya. Kerajaan terpaksa tunduk dan akur kepada segara kemahuan nya. Akhirnya kita sendiri yang akan merana hingga ke anak cucu cicit.

Sikap kaum chauvinis ini sangat buruk, sekarang mereka sudah menguasai ekonomi negara sepenuhnya, kini mereka cuba pula menguasai politik pula dan akhirnya memerintah negara.

Penyokong2 PAS harus sedar bahawa kaum chauvinis ini menyokong PAS bukan kerana perjuangan PAS. Mereka menyokong PAS semata2 mahukan PAS menyokong mereka seterusnya menghancurkan kusa UMNO (parti terbesar Melayu). Se buruk2 UMNO mereka semua nya melayu dan beragama Islam. Se baik2 DAP mereka semua nya kafir 100%.

Mereka boleh tinggal kan MCA dan MIC dan mereka bersatu dalam DAP. Mereka sedar inilah caranya untuk melemahkan melayu. Jika pemimpin2 PAS terus angkuh dan berdegil untuk terus bersama DAP, tinggalkan PAS. Marilah kita semua bersatu dalam UMNO.
By: Wajabangsa/31.7.2010

No comments:

Post a Comment

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik