Sunday, October 30, 2011

Murid Bertudung Berzina Didalam Kelas


Baru2 ini kecoh ditulis didalam beberapa blog berhubung seorang murid perempuan bertudung berzina dengan kekasihnya yang juga seorang murid disekolah yang sama. Dalam hal ini ramai tertanya2, siapa yang patut bertanggung jawab, pehak sekolah, guru, emak bapak atau masyarakat. Dalam baanyak2 komen, aku tertarik satu komen yang diutarakan oleh "Bapak Kepada 3 Orang Guru". Aku setuju sangat dengan tulisan beliau itu:

"Mana bolih...cikgu sekarang mana bolih pukul anak murid. Tarik telinga saja dah jadi kes besar. Kalau cikgu tak kena parang besar kemungkinan cikgu,sekolah dan kementerian serta kerajaan akan disaman. Sekarang ini banyak NGO2 dan badan hak asasi manusia kat malaysia ni. Jangan cari pasal la nak denda2 anak murid. Peduli apa mereka nak berzina,nak mengandong atau buang bayi. Lantak mereka lah...mak bapa sendiri pun tak kisah apa hal cikgu nak sibuk. Mana yg betul2 nak belajar..taat pada cakap dan didikan cikgu maka yg itulah cikgu utamakan. Didik mereka sebaik mungkin. Go to hell la yg tak mau belajar dan perangai macam setan tu. Mak bapa mereka bolih uruskan".

1 comment:

  1. SALAM,
    PERANAN IBU BAPA YG PALING UTAMA. MASA BERADA DI RUMAH LEBIH LAMA DRPD MASA DI SEKOLAH. MACAM MANAPUN, PERANAN CIKGU TAK KURANG PENTINGNYA. GURU BUKAN SETAKAT MENGAJAR TETAPI JUGA MENDIDIK.DALAM KES YG BERKENAAN INI, LF PERCAYA LAPORAN POLIS TELAHPUN DIBUAT. JADI BIAR PIHAK MENJALANKAN SIASATAN DAN TINDAKAN JIKA PERLU

    ReplyDelete

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik