Tuesday, May 21, 2013

HAL INI AKU TERPAKSA KATA ORANG CHINA BODOH.


By: Tokguru 86.

Orang kata, kalau nak jaga pengundi cina, kita kena pegang taiko dia. Kita kena jaga tauke-tauke cina. Mereka ini semua punyai pengikut yang ramai. Kalau taiko kata A, maka pengikut akan kata A. Kalau tauke kata B maka B jugalah dipilih pengikutnya.

Soalnya, bagaimana nak jaga taiko dan tauke-tauke ini? Hermm.. kebanyakkan tauke atau taiko cina banyak buat bisnes. Samada pasaran gelap mahupun kaki rembat tender kerajaan. 

Maka, mereka ini akan berpaut dengan siapa yang boleh bagi mereka projek ataupun tidak ganggu kerja pasaran gelap mereka. Anyway, mungkin tulisan aku ini juga akan memburukkan BN juga.

Tapi, hari ini aku nak gelarkan orang cina sebenarnya bodoh. Kenapa? Orang cina mudah di tipu oleh Anwar Ibrahim berbanding orang Melayu.

Kita dah maklum akan tsunami cina dalam keputusan PRU13. Orang cina secara total memberi sokongan kepada DAP. Tapi kita tidak ketemu, atas alasan apa orang Cina memberi undi mereka kepada DAP.

DAP cukup mudah berkempen dalam PRU13 yang lepas. Kita tidak lihat jentera DAP berkempen dari rumah ke rumah seperti mana perayu undi UMNO jalankan.

Modus DAP hanya bertemu dengan taiko ataupun tauke cina. Ayat kempen DAP cukup ringkas. "Ini Kali kerajaan sudah pasti UBAH. Orang Melayu sudah solid sokong Anwar, kalau cina tak bagi sokongan pada kerajaan baru, segala projek untuk orang cina sangkut.. Pasaran gelap pasti kerajaan akan kacau".

Anwar Ibrahim telah memberi keyakinan pada Lim Kit Siang bahawa undi orang Melayu 80% akan bagi pada PAS mahupun PKR. Lim Kit Siang memegang janji Anwar itu dan Lim Kit Siang bekerja melalui gerak saraf memegang taiko dan tauke-tauke cina yang gilakan projek. Janji ini jugalah DAP bawa dan sampaikan pada taiko dan tauke cina.

Ternyata percaturan orang Cina silap. Kata dusta Anwar itu hanyalah satu pembohongan yang nyata. Rupa-rupanya Melayu menolak Anwar Ibrahim sebagai PM Malaysia. Ini boleh dilihat apabila kerusi Parlimen PAS dan PKR semakin berkurangan selepas PRU13.

Orang Melayu Yang Pernah Ditipu Anwar.

Sebab itu dalam hal ini aku nak cakap yang orang Cina lagi bodoh berbanding orang Melayu. Pembohongan Anwar Ibrahim tentang 16 September sudah membuka mata orang Melayu yang Anwar Ibrahim sebenarnya tidak boleh dipercayai. Tetapi orang cina masih lagi percaya dengan Anwar.

Kini Anwar Ibrahim semakin terdesak. Aku cukup yakin Lim Kit Siang perlu tutup kemaluanya terhadap orang cina yang telah memberi undi kepada DAP. Harapan besar orang cina yang mahukan kerajaan baru, 100% terletak di bahu Lim Kit Siang. Orang Cina takut jika kerajaan hari ini tidak lagi memberi tender kepada mereka kerana sokongan pengundi cina cukup rendah kepada MCA.

Lim Kit Siang menipu tauke cina, dan Anwar Ibrahim pula menipu Lim Kit Siang. Maka itu, Anwar Ibrahim perlu pulihkan keadaan ini walau dengan apa cara sekalipun. Cara jahat mahupun baik, kerajaan mesti bertukar sekarang.


Bagi menutup malu dengan pengundi cina yang telah mereka tipu, maka sekali lagi rakyat di heret untuk membuat himpunan semalam. Tujuanya tidak ada lain melainkan untuk tumbangkan kerajaan pilihan majoriti rakyat Malaysia iaitu Barisan Nasional.

Anwar Ibrahim semakin terdesak. Sudah pasti Lim Kit Siang terus menerus akan menekan Anwar supaya kerajaan perlu di UBAH walaupun dengan cara yang jahat.

Tidak cukup dengan itu, Anwar melalui surat yang dihantar kepada pengundi cina ada menyatakan bahawa Lim Kit Siang akan menjadi Perdana Menteri selepas 2 tahun Anwar memegang jawatan itu. 

Dalam hal ini, jelaslah bahawa pengundi cina sangat bodoh. Mereka mentah-mentah di tipu oleh Melayu yang bernama Anwar Ibrahim. Tun Mahathir yang lama bersama Anwar pun boleh tertipu, inikan pula pengundi cina yang tinggal di Singapore.

No comments:

Post a Comment

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik