Saturday, June 6, 2015

KECEWA KERANA SEMUA PEMIMPIN PAS BELAANNYA GAGAL DALAM PEMILIHAN, GUAN ENG ARAHKAN SEMUA PEMIMPIN PAS PULAU PINANG LETAK JAWATAN!!!Ini perangai Cinabeng sejati!

Contoh klasik yang sering kita lihat ialah, apabila sebuah entiti Cinabeng melakukan kesalahan dan kemudian dikenakan tindakan undang-undang, mereka akan segera mengancam akan menyalahkan masyarakat atau komuniti yang bukan berasaskan suku kaum mereka. Ancamannya ialah, sama ada buang kerja atau enggan menjual barangan serta perkhidmatan atau paling kerap dan biasa kita lihat, harga jualan jauh lebih tinggi berbanding yang dijual kepada kalangan Cinabeng.

Inilah ancaman dan ugutan yang biasa dibuat. Demi menunjukkan kehebatan mereka menguasai ekonomi atau memonopoli perkhidmatan atau barangan, ancaman-ancaman sebegitu akan dibuat secara meluas serta mendapat sokongan daripada kaum sejenis yang lain.

Itulah yang berlaku di Pulau Pinang apabila Lim Guan Eng mengarahkan semua pemimpin PAS yang ada jawatan dalam GLC serta jabatan kerajaan negeri, meletakkan jawatan.

Alasan yang diberikan oleh Lim Guan Eng ialah, PAS sendiri telah memutuskan hubungan dengan DAP. Jadi, itu bermakna, kesemua pemimpin PAS itu tidak berkelayakan lagi berada dalam entiti Kerajaan Negeri termasuklah Salleh Man yang merupakan YDP Majlis Agama Islam Pulau Pinang dan Baitulmal. 

Bayangkanlah kalau Barisan Nasional dan UMNO mengarahkan semua kakitangan awamnya yang menyokong DAP, PKR dan PAS meletakkan jawatan atau mengosongkan jawatan masing-masing kerana mereka hanya dilantik, sama seperti para pemimpin PAS dalam entiti Kerajaan Negeri.

Agak-agak, DAP akan meloncat dan segera berlagak seolah-olah mereka HERO RAKYAT atau tidak?

Agak-agak, DAP dan PKR akan segera menuduh Kerajaan UMNO-BN zalim atau tidak?

Begitu juga, kalau Kerajaan UMNO-BN mengarahkan agar semua kakitangan yang bukan Melayu-Bumiputera serta entiti-entiti yang hidup dengan projek kerajaan tetapi kuat menentang kerajaan, meletakkan jawatan serta tidak lagi diberi peluang untuk kaya.

Alasannya, sama seperti yang diberikan oleh Guan Eng!

Atau sesiapa sahaja yang menentang kerajaan diarahkan menggugurkan kerakyatan masing-masing kerana 'sudah tidak bermakna lagi untuk terus menjadi warganegara Malaysia yang tidak sukakan kerajaan'.

Boleh buat begitu?

Atau disebabkan yang mengeluarkan arahan sebegitu adalah Lim Guan Eng, bukannya Najib Abdul Razak, maka ia dibolehkan dan tidaklah dipandang berat?
Dari: TFK.

No comments:

Post a Comment

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik