Sunday, July 26, 2015

CAUVINIS ULTRA KIASU MUSUH PALING BAHAYA UMAT MELAYU/ISLAM.

Dalam Al Quran, Allah telah berpesan kepada kita , siapakh musuh kepada Islam yang sebenarnya, sehinggakan terdapat ayat khusus dan kiasan untuk menerangkan hal tersebut. Sikap dan perbuatan yang dilakukan dimana menjurus kepada  memusnahkan syiar Islam.

Diantara ayat ayt tersebut ialah  dalam Surah Al-Munafiqin[63]:4. Surah Al-Muntahanah[60]:1, Surah Al Nisa[4]:89- Kesemua ayat ayat ini menerangkan secara jelas bahawa terdapatnya musuh musuh Islam yang berselindung disebalik kata kata manis serta janji jani yang dibuat untuk merosakkan  syiar Islam tersebut disebarkan.

Diantara sebab mengapa umat Islam dilarang sama sekali menjadikan si kafir sebagai teman dan rakan kongsi atau persatuan atau kumpulan adalah kerana mereka secara halusnya mengajak umat Islam menjadi kafir atau penentang terhadap Islam itu sendiri.

Perkara ini amat jelas  dengan apa yang telah berlaku di Selangor dan Pulau Pinang dewasa ini. Pada hakikatnya orang bukan Islam  yang memmusuhi  Islam dan  memusuhi umat Islam adalah kerana mereka takut tentang kebangkitan Islam yang mana mereka sendiri tidak dapat melawannya dengan apa cara sekali pun.

Ini telah dapat dibuktikan dengan  rancangan perlaksanaan hudud dan konsep Malaysia sebagai sebuah negara Islam. Rata rata DAP sebagai seebuah parti yang menentang Islam secara jelas dan terangan menentang apa juga yang berkaitan dengan perlaksanaan syiar Islam di Malaysia ini.

Sehinggakan laungan azan , Maulidul Rasul, Sembelihan korban dan berbagai lagi termasuk agihan wang zakat semuanya ditentang atas nama hak asasi dan  kesamarataan beragama. AQpakah kita tidak dapat melihat lagi peranan yang dimainkan oleh DAP dengan mengajak orang Melayu Islam berasama mereka.

Mereka sedaya upaya mencari alas an  untuk menentang sehinggakan mereka terpaksa berpura p-ura melakukan sokongan politik terhadap PAS dan PKR. Ini bukan sekadar sokongan yang merugikan mereka. Malahan ianya akan mempergunakan PAS dan PKR untuk menyokong setiap gerak geri perbuatan mereka dalam menentang Islam.

Sedar atau tidak didalam hati mereka terbitnya satu matlamat iaitu mempergunakan orang Islam dan Umat Melayu untuk mencapai matlamat yang menghancurkan Islam dan bangsa Melayu. Sebagai contoh sikap dan sifat busuk hati yang telah mereka buat aialah, bila mereka memenangi pilihanraya , secara totalnya mereka akan mendakwa kemenangan tersebut adalah hasil usaha yang mereka lakukan. Tetapi berlaku pada sebaliknya.

Seperti yang telah dipesan oleh Allah dalam Surah Al- Anfal [8 36, yang bermaksud :- “Sesungguhnya orang Kafir sanggup menafkahkan harta mereka untuk menghalangi orang Islam kejalan Allah”

Lim Guan Eng secara sedar dan terbuka menyatakan bahawa beliau amat mengkagumi Khalifah Umar Abdul Aziz kerana sifat prihatinnya. Tetapi pada dasarnya ianya hanya bertujuan untuk memancing dan memperngaruhi orang Melayu yang cetek dalam politik agar membuat sokongan terhadap mereka. Disamping dengan tujuan untuk mengambil hati.

Pengakuan Lim Guan Eng akan mencontohi sistem pentadbiran Khalifah  Umat Abdul Aziz merupakan sendiwara yang dimainkan sehingga kan nin Aziz secara sedar telah menjulang peranan yang telah dimainkan oleh Lim Guan Eng.

Itu adalah sebahagian daripada  tindakan mereka DAP yang mana menjalankan jarum jarum pemusnah Islam yang  akan dilakukan oleh orang Melayu sendiri dalam mencapai matlamat mereka. DAP sememangnya sebuah  parti kafir harbi yang mempunyai agenda untuk menghacurkan Islam semata mata demi kuasa dan tampok pemerintahan negara.

Seharusnya orang Melayu sedar tentang hal ini dan terus bersatu menentang DAP atas nama Islam dan Bangsa Melayu. Bukan sekadar hanya berpolitik semata mata.

Kita masih lagi tidak lupa bagai mana Tony Phua Ahli Parlimen  DAP mencadangkan pemansuhan diskaun Bumiputera  bagi setiap pembelian hartanah yang ada di Selangor. Hartanah yang bersifat komersial dan mewah menjadi sasaran DAP agar  orang Melayu tidak mempunyai ekuiti pemilikan terhadap sesuatu projek yang  berdaya saing.

Secara tidak langsung ianya akan mengurangkan kadar pembelian hartanah tersebut oleh orang Melayu  dan menjadikan mereka DAP sebagai kuasa manopoli pada sesuatu tempat yang strategic. Dalam hal ini tiada saorang pun Melayu yang ada dalam PAS serta PKR berani bangkit menentang cadangan tersebut.,

Ini merupaka petanda awal bahawa DAP sedang berusaha untuk menghapuskan hak hak yang dimiliki oleh oarang Melayu , Kenyataan penghapusan ini juga pernah disuarakan oleh Nurul Izaah  Ahli Parlimen PKR.

Penerapan konsep Malaysian Malaysia yang dibawa oleh DAP kini sedang diperkuatkan dengan sokongan Melayu PAS , PAsMA serta PKR. Kumpulan sokongan ini sanggup melumpuhkan bangsa Melayu dan Islam demi kesinambungan agenda Malqaysian Malaysia.

Berfikir secara  nyata, jika  perkara ini benar benar berlaku ianya merupakan igauan yang sangat dasyat yang perlu dihadapi oleh orang Melayu dimasa akan datang. Kepentingan Melayu akan terjejas teruk dan lenyap di bumi Malaysia ini.

Tetapi apa kita dapat lakukan. Kini Melayu yang bersama DAP sanggup melakukan apa sahaja dan menjual negara ini asalkan mereka “kenyang” dan akan dapat kesenangan kehidupan. Perkata yang membebani rakyat pada masa akan datang ditindias sebagaimaa di Selangor dan Pulau Pinang  kumpulan kafir harbi ini tidak pernah pedulikan.

Oleh: RMF7.

No comments:

Post a Comment

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik