Thursday, July 2, 2015

MEMILIH DAP SEBAGAI RAKAN ADALAH SATU MALAPETAKA KEPADA BANGSA MELAYU.

1

Kejatuhan sesuatu bangsa adalah disebabkan persengkokolan bangsa tersebut  dengan musuh nyata yang  inginkan mempergunakan mereka sebagai agen perlaksana agenda mereka. Jika ini berlaku jangan diharapkan  lagi sebuah negara yang bernama Malaysia yang didominasikan oleh orang Melayu.

Tunggulah beberapa generasi akan datang, kita tidak akan dapat semula negara ini . Ini merupakan perancangan yang telah lama dirancang oleh DAP sejak tahun 1969 lagi. Jangan kita meyesal, jangan kita menanggis.

Untuk menang berhujah semua orang mampu lakukan, Untuk menjatuhkan sebuah kerajaan amat mudah, tetapi untuk mendapatkannya semula ianya bukan  seperti calitan dikertas undi. Helah chauvanis bukan sedikit.

Itu yang mampu saya katakan , tiada lagi ayat yang paling sesuai untuk diciptakan  sebagai ayat memberitahu kepa umat melayu betapa bahaya nya memilih DAP sebagai senuah parti  pilihan politik.

Kekecamukan yang berlaku didalam Pembangkang sekarang telah menjurus kepada permindahan ahli PAS  menjad ahli DAP. Pada hemat saya tindakan ini merupakan satu titik  dan permulaan untuk membuka jalan kepada DAP  dengan mudah untuk menghancurkan politik orang melayu.

Sebagaimana yang telah DAP melalui Lee Kwan Yew ikrarkan satu ketika dahulu, bahawa Malaysia akan berupah tampok pemerintahan kepada bukan Melayu dengan cara menggunakan orang Melayu untuk mendapatkannya.

Kini trend begitu telah mula menular kepada orang Melayu yang dahulunya amat kuat menyokong UMNO seakan telah beralih arah  dan bertindak  menyerang kerajaan secara terangan. Kita mahu lihat apakah dengan meletakkan kesalahan pada saorang perdana menteri yang sedang menanggung kesalahan  perdana Menteri dahulu wakar dipersalahkan.

Nyata dan teramat nyata bahawa trend menyokong DAP akan mengundang satu malapetaka yang  cukup dasyat terhadap bangsa Melayu. Sejarah kejatuhan sesuatu bangsa bukan boleh ianya ditebus dalam masa 5 tahun, namun ianya mungkin memakan masa puluhan tahun , itu pun sudah cukup bertuah.

Sesungguhnya, DAP sebagai sebuah parti atau kelumpuk bangsa yang bukan beragama Islam, apabila ia menyuarakan tentangan kepada Islam dan bangsa Melayu serta Raja-Raja Melayu yang menjadi tunggak kepimpinan Negara, maka mereka boleh digolongkan ke dalam golongan “Kafir Harbi” yang boleh ditentang dan diperangi dengan apa cara sekalipun oleh orang Islam (Melayu) dan rakyat yang setia dengan Negara ini.

Kerana mereka telah melakukan penentangan terhadap Negara, melanggar perjanjian dalam Perlembagaan, iaitu ingin memansuhkan hak-hak bangsa Melayu dan Institusi Kesultanan Raja-Raja Melayu.

Antara persoalan dan penjelasannya adalah bahawa orang bukan Islam dalam DAP, tidak sama dengan orang bukan Islam dalam parti komponen (bukan Islam) yang sama-sama berkongsi kuasa pemerintahan dalam kerajaan.

Penentangan DAP terhadap negara ini bukan semata-mata atas dasar perjuangan politik mengikut lunas-lunas Perlembagaan, tetapi lebih cenderung kepada sikap anti kepada Islam dan kepada bangsa Melayu yang menjadi tunggak pemerintahan Negara ini.

Ini dilihat kepada rancangan DAP hendak menghapus bangsa Melayu sebagai teras bangsa yang beragama Islam, yang majorit dan menguasai negara Malaysia. Sebab itu DAP anti kepada sistem Kesultanan Melayu dan jika mereka berkuasa di peringkat negara, tentu DAP akan gubal perlembagaan, mengubah hak-hak keistemewan bangsa Melayu dan menghapus sistem Kesultanan Melayu. Secara tak langsung Islam akan sendirinya terhapus, kerana teras kepada agama Islam ialah terletak kepada bangsa Melayu.

Kita Melihat juga kepada tindakan DAP mencadangkan Zaid Ibrahim mengganti Anwar Ibrahim, menunjukkan DAP tak ikritaf kewibawaan, ketokohan dan kepimpinan Tuan Guru Nik Aziz dan Tuan Guru Haji Hadi sebagai pemimpin tertinggi  dalam Pakatan Rakyat.

 Jika DAP dibiar menguasai Negara ini, tentu sekali kursi Timbalan Perdana Menteri Malaysia dicadangkan kepada DAP, bukan Islam dan akhirnya kuasa penuh sebagai Perdana Menteri Malaysia akan bertukar kepada pemimpin bukan Melayu dan juga bukan Islam.

Kita juga dapat melihat, semasa isu pemeliharaan babi secara besar-besaran, DAP mendesak kerajaan PAS Kedah membuka ternakan babi besar-besaran, sedangkan Islam melarang perbuatan memelihara babi di negeri atau negara yang majoriti rakyatnya orang Islam.

 Tindakan wakil rakyat DAP kedah mengugut untuk menarik diri keluar daripada Pakatan Rakyat di Kedah, kerana pihak kerajaan PAS Kedah menutup ternakan babi, sebagai suatu bukti bahawa DAP memang tidak meghormati pemimpin Islam di Kedah dan juga umat Islam di negeri itu.

Sebaik sahaja Pakatan Rakyat memeritah Selangor, langkah pertama DAP berusaha untuk pecah belahkan masyarakat Melayu/Islam, ialah DAP melantik Exco Kerajaan Tempatan Selangor, terdiri orang bukan Melayu/Islam supaya merancang penempatan untuk mengurangkan majoriti Melayu dalam kawasan majoriti Melayu sekarang ini.

DAP belajar kaedah dan cara menyusun penempatan dan memecah-belah rakyat Selangor berbangsa Melayu daripada kaedah yang dilakukan oleh Singapura, yang berjaya mengurangkan majoriti masyarakat Islam di beberapa penempatan tertentu.

Sebab itu, sebaik sahaja Kerajaan PR Selangor terbentuk, semua Exco Kerajaan Negeri Selangor dibawa melawat Singapura. Ini membuktikan bahawa kiblat DAP dalam pemerintahan ialah ke arah Singapura. Singapura  pula berkiblatkan kepada Israel.

Kita juga melihat, bahawa dalam Pakatan Rakyat, yang majoriti pengundi PR ialah orang Melayu/Islam, sepatutnya Tok Guru Nik Aziz atau Haji Hadi atau tokoh-tokoh ulama jadi Penasihat PR, tetapi kedua-duanya bukan sahaja tidak diberi peranan penting, bahkan suara dan pandangan mereka tidak diindahkan.

 Ini menandakan PR yang didominasikan oleh DAP tidak selesa dengan kehadiran tokoh-tokoh agama dalam PR, cuma sekadar hendak diperalatkan sahaja demi sama-sama menyatakan penentangan terhadap kerajaan pimpinan bangsa Melayu.

Selain itu, kita juga melihat sikap kerajaan DAP Pulau Pinang mendesak agar wang zakat dan baitulmal di negeri Pulau Pinang diberi sama rata kepada bukan Islam, sedangkan wang tersebut adalah hak mutlak umat Islam sama ada di segi Perlembagaan dan juga di segi hukum Islam.

Sementara  dalam badget kerajaan Pulau Pinang, DAP telah mengurangkan peruntukan kepada orang Melayu. Adilkan demikian? Wang umat Islam hendak dikongsi dan wang kerajaan DAP dikurangkan untuk umat Islam.

Bukan itu sahaja , pengecilan majority dengan melakukan kedah pecah dan perintah pasti akan dilakukan dengan sistematik untuk membolehkan penguasaan  mereka terhadap kawasan kawasan  oarang Melayu.

Pengusiran yang sebagaimana berlakunya di Pulau Pinang djuga akan berlaku jika DAP dapat menguasai  Malaysia ini. Dimasa itu  jangan dikesalkan lagi. Nasi sudah menjadi bubur. Kerana nilai 1 sen yang yelah meyebabkan terjajahnya sebuah negara yang dahulunya bernama Tanah Melayu ketangan Chauvanis Cina yang mana  terkenal dengan sikao komunismenya dan berpura pura.

Demikian juga semasa DAP memerintah Perak (seketika sahaja), dengan mendalangkan pemimpin Melayu (Menteri Besar, ketika itu) telah memberi tanah rezab Melayu kepada Bukan Islam geran miliki dalam masa yang panjang.

Banyak lagi isu-isu yang dibincang dalam buku ini, yang disorot mengikut pandangan Islam, bahawa tindak-tanduk DAP amat merahaya kepada Negara dan masa depan Melayu dan umat mat Islam.

Sebab itu, kita dapati keadaan umat Melayu di negeri-negeri pemerintahan DAP berada dalam keadaan tersepit. Semantara DAP Pulau Pinang telah memberi gambaran bahawa orang Melayu dan kerajaan pimpinan Melayu jahat dan tak dinamik.

Demikianlah beberapa persoalan penting yang  dibincangkan dalam buku ini bertujuan untuk menyedarkan orang Melayu dan Islam tentang bahaya idealogi politik DAP, jika dibiarkan mereka menguasai Malaysia.

Dengan menjerut leher Melayu Pas dan Melayu PKR, tugas DAP semakin mudah kerana DAP tidak perlu bersusah payah bertembung dengan Melayu UMNO dengan satu lawan satu kerana mereka hanya menunggang Melayu Pas dan Melayu Pkr untuk memecah belahkan Melayu Umno.

Sungguh bijak DAP memainkan peranan dan sebolehnya Melayu akan mereka pijak selepas mereka mendapat mandat untuk mentadbir Malaysia. Lihatlah bertapa kejamnya mereka mengatur strategi dan inilah alat mereka untuk menarik sokongan cina MCA untuk menyokong mereka.

Kini Melayu harus sedar, DAP sanggup membeli sebahagian dari kita demi mempertahankan perjuangan mereka. Pergeseran dan perbalahan antara Melayu kerana fahaman politik melampau telah membuka ruang kepada mereka untuk ‘menanguk di air yang keruh’ dan semahunya mereka mahu Melayu mengelar mereka Tuan kepada negara Malaysia nanti.

Peringatan yang jelas kepada orang Melayu, 14 negeri yang mempunyai majoriti orang Melayu, jangan sesekali mengadaikan maruah kita sebagai bangsa Melayu bila diberikan janji –janji manis oleh DAP yang bersikap ‘ batu api’ kepada pergeseran orang Melayu.

Kepada Melayu Pas dan Melayu Pkr sedarlah perjuangan anda bersama-sama DAP hanya menguntungkan DAP sahaja, sedarlah kerana tak terpikul bebanan yang anda hadapinya nanti jika DAP sudah mula berkuasa. Janji mereka sebelum ini,adalah alat bagi meraih simpati palsu mereka yang akhir bangsa kita ditindas.

Mereka hanya mahukan Melayu sahaja untuk memakbulkan hasrat mereka dan ini sangat serius bahaya sama sekali-perangi DAP umpama kita perangi pengkhianat kepada negara!! Inilah perjuangan halal kita!!

Dari: RMF7.

No comments:

Post a Comment

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik