Tuesday, September 1, 2015

BERSIH 4.0: JANGAN LAGI DIBERI MUKA SEBELUM TERLAMBAT.

cina 3

Sejak dahulu lagi saya mengkritik dan  membelasah DAP dalam artikel saya , bukan tujuan saya untuk menjadi jaguh dalam mengenal ideology politik  yang sama sekali tidak menghormati negara yang mereka duduki.

Tetapi telahan yang saya lakukan sejak dahulu lagi tepat dan tidak  tersasar dari matlamat perjuangan DAP yang sebenarnya  sejak 1965 lagi dan dimeterai pada tahun 1969 selepas 13Mei.

DAP ditubuhkan untuk menyambung perjuangan PAP yang mana  telah menetapkan pada satu ketikanya nanti Malaysia akan ditakluki dengan menggunakan kaedah  hasutan yang halus dan atas nama demokrasi.

Malaysian Malaysia  adalah matlamat yang ditetapkan oleh PAP dan menyerahkan tanggung jawab tersebut kepada DAP. DAP tanpa jemu terus memasuki jarum jarum hasutan halus kedalam pemikiran rakyat Malaysia terutama  tuan kepada negara ini agar perpecahan dapat dilakukan,

Dalam sati artikel “top Secret 2013” yang mana telah dikeluarkan pada tahun 2004 menceritakan bagaimana agenda untuk meramas Malaysia pada PRU13 dirancang.

Dalam artikel ini juga menceritakan bagaimana olahan pemerintahan di Pulau Pinang dan penindasan dilakukan terhadap orang Melayu dalam ekonomi,  pemilikan hartanah dan dasar pecah dan perintah.

Acapkali kita mengingati kepada orang Melayu dalam hal ini. Namun cercaan cercaan dan mengatakan Melayu adalah bangsa yang rasis dan perkauman.

Perkauman kah DAP mempertahankan budaya, bangsa dan adat  adat resam yang mereka miliki selama ini? Begitu juga dengan Melayu,rasiskah Melayu jika berbuat demikian?

BERSIH 4 dilancarkan pada hari bersejarah negara dimana kita melihat secara halusnya bahawa DAP tidak pernah mengiktiraf Malaysia sebagai sebuah negara atau tanah tumpah  bagi mereka.

Kegagalan merampas Malaysia melalui PRU13  telah memberikan impak yang besar dalam perjuangan dan matlamat mereka. DAP juga turut menggunakan wanita wanita muda Cina yang berpakaian sexy untuk mempromosi BERSIH 4. Dalam masa sama BERSIH 4 akan menjadi medan mempromosi perjuangan LGBT.

Setelah beberapa kajian mendalam dilakukan akhirnya kami telah mendapat maklumat beberapa agenda tersembunyi yg amat membimbangkan disebalik semua siri demonstrasi ini.

Kumpulan ini sebenarnya diwujudkan oleh kelompok ketiga dari luar negara dgn diberikan plot dan dana yg banyak. Negara-negara Arab telah berjaya mereka hancurkan dan kini sasaran utama mereka adalah Asia Tenggara yg mana Malaysia merupakan negara yg menjadi sasaran utama (main target list).

Sesuatu yg harus kita ingat ialah Malaysia termaktub dgn syarat Negara Komanwel kerana Malaysia pernah dijajah oleh British. Antara klausa ialah…

“…apabila berlaku huru-hara dlm sesebuah negara di bawah Komanwel dan pihak kerajaan yg memerintah gagal mengawal keadaan sehingga berlakunya darurat merah melebihi 7 hari maka negara itu akan dikembalikan kpd pemerintahan Ratu….

BERSIH 4 akan menjadi medan DAP menghasut orang Cina membalas dendam tindakan orang Melayu memboikot Low Yat yg menjejaskan perniagaan kaum Cina.

BERSIH 4 juga adalah medan DAP menguji kekuatan mereka dan menguji kekuatan undang undang negara dalam melancarkan perhimpunan dan melihat ketesan undang undang dilaksanakan. Mereka menggunakan media sepenuhnya dalam BERSIH 4.

Kenapakah surat khabar Cina mempromosikan Himpunan BERSIH 4 secara meluas dan besar besaran. Boleh dikatakan setiap hari akhbar Cina memainkan isu ini.

Dalam BERSIH 4 ,DAP terpaksa mengambil alih peranan sebagai penganjur. DAP memerlukan kehadiran orang Cina yang ramai untuk mengelak dimalukan setiap peserta dibayar lumayan untuk datang.

Atas nama demokrasi , mereka melakukan apa sahaja yang mereka fikirkan terbaik untuk parti DAP serta matlamat yang mereka ingin kan sejak 50 tahun yang lalu. Keburukan kerjaan dipamerkan seluas luasnya di media sosial.

Maklumat yang salah diberikan kepada anak muda Melayu yang rata rata tidak mengkaji agenda utama yang ingin DAP capai. DAP tidak pernah mahu menceritakan hal hal yang berkaitan dengan kemajuan yang telah dicapai oleh Malaysia dibawah pimpinan Najib,

Mereka melakukan propaganda pada perkara yang remeh dan secara langsung untuk menutup  penyelewengan yang mereka lakukan.

Adakah anak muda yang rata rata mahukan kedailang dan ingin melakukan “Pembersihan” dalam penyelewengan  berani bertindak terhadap DAP? Jawapannya , sudah tentu tidak. Melayu hanya berani pada Melayu.

BERSIH 4 bukan lagi perjuangan untuk ketelusan SPR. Ia medan untuk menjatuhkan kerajaan UMNO.

Jika DAP masih menghargai kemerdekaan dalam negara ini dan masih mempunyai jiwa jiwa patriotic, maka sudah pastinya mereka tidak melakukan perhimpunan BERSIH 4  dimasa hari bersejarah negara disambut.

Amat jelas sekali mereka dikalangan chauvanis Cina tidak pernah mengiktiraf sama sekali bahawa mereka adalah warganegara Malaysia , sudah pastinya  mereka tidak mempunyai apa perasaan cintakan negara ini. Yang ada pada mereka hanyalah bagimana untuk menjadikan negara ini hak mereka.

Arab Spring? Masihkah kita ingat? Bagaimana jatuhnya Hosmi Mubaeak ditangan  pendemo? Bukan kah Arab Spring itu telah disebut pada BERSIH 2? Bukankah ayat kitajadikan Malaysia  seperti Libya, Syria, Iraq diucapkan  oleh peserta BERSIH2?

Atas nama demokrasi, segala matlamat menghalalkan cara. Ketegasan undang undang harus dilaksanakan, bukan berlembut lagi. Jangan sehingga tidak dapat dikawal baru nk laksanakan.

Dari: RMF7.

No comments:

Post a Comment

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik