Friday, September 4, 2015

JOSE UGAZ DARI PERU CUBA MENGAJAR MALAYSIA MENGENAI "TRANPERANCY".


Tahun 1998 Naib Presiden Amerika memalukan Perdana Menteri Malaysia dihadapan pemimpin-pemimpin Asia Pasifik dlm sidang APEC di Kuala Lumpur. Pada masa tersebut, kita pertahankan Perdana Menteri  dan mengutuk tindakan tersebut. Semala, sekali lagi pihak luar cuba memalukan Perdana Menteri dan Malaysia. Beliau adalah Jose Ugaz dari Peru. Wakil pertubuhan dari negara Peru mengkritik Perdana Menteri dalam satu majlis Persidangan Anti Rasuah Antarabangsa (IACC).

Tentang 1MDB dan RM 2.6 billion telah banyak kali diperjelaskan oleh Perdana Menteri dan banyak pihak. Semua pihak hanya perlu dapatkan laporan rasmi setelah semua siasatan yang dilakukan oleh pihak yang dipertanggungjawab selesai. Namun agenda Yahudi tetap ada. Pencacai-pencacai Yahudi di Malaysia seperti pembangkang sudah pasti akan mengambil kesempatan mendgadakan forum untuk memburukkan negara dan Perdana Menteri.

Berbalik kepada Jose Ugas yang datang dari Peru, untuk makluman semua, Transparency Index Malaysia tahun 2014 = 50/175, meningkat dari 60/175 (2011). Ini berlaku semasa pemerintahan DS Najib Tun Abdul Razak. Manakala Transperancy Index bagi Peru pula adalah 85/175, jatuh dari ranking 83/175 (2011). Daripada teruk kepada lebih teruk. Dan semalam, Jose Ugaz yang juga ahli perundangan Peru, ingin mengajar Malaysia tentang 'transparency' atau ketelusan. Puiii!
Dari: CucuTokSelampit.

No comments:

Post a Comment

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik