Thursday, December 17, 2015

BACA DENGAN TELITI KALAU MASIH BELUM KENAL DAP.


Tanah bertuah ini pernah  dilacurkan dengan cara dipindah milik sesuka hati. Berpindah diantara tangan penjajah ke penjajah yang lain, Sikap mementingkan diri dan tiada kekuatan dikalangan orang Melayu, Tanah bertuah ni dilacurkan seperti betina sundal yang sudah hilang maruahnya.

Sejarah riwayat bangsa Melayu bukan sekadar bermula sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka, bukan. Riwayat dan survival bangsa ini sebenarnya cukup lama, malah jauh lebih lama daripada sejarah bangsa Eropah, memakan masa ribuan tahun kegemilangannya, begitu gemilang bangsa kita suatu zaman dulu.

Sayanglah jika tanah yang pernah menyaksikan pertumpahan darah nenek moyang Melayu untuk mempertahankannya suatu ketika dahulu akhirnya boleh sahaja bertukar tangan kepada puak lain yang sentiasa mahu merampas daripada para pewarisnya

Melayu itu hebat bangsanya, besar semangat juangnya. Keris tombak, bukan senjata utamanya melainkan senjata terakhir apabila senjata perang sudah tiada lagi berguna. Empayar Melayu Melaka menjalinkan hubungan dengan benua China sejak ratusan tahun

Darah Melayu bukan jenis darah yang mudah mengalah, angkatan Melayu dari Johor diketuai Hang Nadim menawan semula Melaka pada tahun 1525. Namun merdeka setahun cuma, pada 1526 tanah milik Melayu jatuh semula untuk tempoh 400 tahun lamanya

Bangsa asing dibawa masuk melalui sistem Kancu dan Kangani. Melayu semakin asing, makin miskin, makin melarat di bumi sendiri. Melayu dibiarkan melarat di bumi sendiri, Jika benar menghayati perjalanan sejarah perit ini, air mata pasti mengalir tiada henti.

Melayu mula diajar cara untuk bangkit meskipun sesekali ditindas.Namun semangat Melayu sedikit pulih meskipun masih menahan perit. Semangat nasionalisme Melayu mula menyala tetapi belum cukup hangat untuk membakar semua jiwa yang sudah lama meruntun duka.

Disingkap lipatan sejarah tanah ni, Ketika Jepun berlegar di Tanah Melayu, orang Cina yang sudah kaya raya menyelinap lari ke Tanah Besar China dan juga ke negeri-negeri lain yang berjiran di Nusantara kerana tidak tahan didera oleh bangsa Jepun.

Itulah jenis ‘kesetiaan’ yang ditunjukkan sejarah perjalanan bangsa Cina di bumi Melayu ini. Meninggalkan Tanah Melayu apabila tidak lagi selamat untuk mereka. Begitulah ‘setianya’ bangsa pendatang itu.

Malayan Union dibawa oleh British. Cina-cina kembali juga. Kembali menuntut hak sama rata, kembali menuntut kerakyatan di Tanah Melayu selepas bertempiaran lari meninggalkan Melayu bersendirian semasa kedatangan Jepun.

Cina cina ini kembali menuntut hak kerakyatan selepas tanah asal (negara China) sudah tidak mahu menerima mereka. Cina-cina itu adalah Cina-cina yang sudah tidak diterima oleh mana-mana negara.

Gagasan Malayan Union bagi menghapuskan institusi raja-raja Melayu mendapat sokongan dari cina cina yang terbuang ini, apa yang paling penting bagi mereka ialah tempat untuk bertapak. Sedikit pun mereka tidak  peduli akan sakit luluh hati orang Melayu apabila takhta raja mereka dicerca saat gagasan Malayan Union bergema. Bagi mereka Malayan Malaya itu jugalah asas Malaysian Malaysia. Ini lah Cina Cina DAP yang ada pada hari ini.

Cina-cina itu tetap dikurniakan kerakyatan disebabkan kehebatan bangsa Melayu itu sendiri iaitu hati budi yang tinggi dengan kesediaan berkorban dan mengorbankan banyak keistimewaan di tanah sendiri semata-mata mahu sama-sama mencari rezeki di Tanah Melayu ini.

Melayu perlahan-lahan dibalas dengan tuba hanya kerana untuk menguasai ‘tanah-tanah subur di sepanjang sungai’. Melayu akur walaupun dituba dengan pelbagai fitnah dan  tohmahan oleh mereka ini.. Sikap bertolak ansur ini telah meyebabkan Melayu sentiasa diexploitasikan dalam banyak perkara.

Dalam rencah politik semasa hari ini, tuba-tuba itu semakin meracuni pemikiran sebilangan besar orang Melayu. DAP yang menganggotai Liga Socialist International (SI) disokong padu oleh petualang-petualang Melayu, boleh dilabel sebagai ‘mason’ Melayu.

Dalam beberapa artikel saya, pernah menuntut agar orang Melayu memahami ideology politik satu satu parti sebelum melakukan sokongan. Ideologi ini adalah agenda yang tersirat dari yang tersurat penubuhan sesabuah parti. Namun  tuntutan saya dikeji dan dipertiakaikan sehingga ada yang mencemuh UMNO.

DAP ialah parti Cina, tapi kenapa ada sangkut paut dengan Zionis? Jawapannya, tidak perlu dilahirkan sebagai Yahudi untuk menjadi Zionis. SI adalah pertubuhan antarabangsa yang menerima dana daripada Zionis bagi menguasai politik dunia secara ideologi.

Liga Socialist International (SI) disokong padu oleh petualang-petualang Melayu, boleh dilabel sebagai ‘mason’ Melayu.  Liga Socialist International (SI) ini mendukung komunisme, zionisme dan sekularisme dengan nada yang serius. Kempen komunisme, zionisme dan sekularisme yang dibawa oleh SI dan ahli-ahli anggotanya (termasuk DAP) bukan suatu kerja main-main

Dalam mendambakan keutuhan kekuatan Melayu dipersada politik tanah air, Malangnya, ada juga Melayu yang memberi sokongan kepada mason DAP. Masih ada Melayu yang memberi sokongan kepada Liga Socialist International anggota  yang mahu sungguh-sungguh meranapkan Islam. Melayu itu sanggup khianat kepada perjuangan bangsa selama ini yang bermatian mempertahankan tanah emas ini

Secara terangan mereka ini  sanggup menggadai maruah, atau dipergunakan DAP untuk diperbodohkan? Menggadai maruah hanya untuk kuasa politik sempit  dan perasaan tidak puas hati  terhadap pemimpin Melayu. Melayu yang sedemikian  menyokong DAP yang sudah terang berpaksikan sekularisme dan zionisme

Melayu ini diperkuda bagi memecah belahkan Melayu, semata-mata untuk melemahkan dan memecahkan undi Melayu.  Melayu Supreme galak memperjuangkan idea pluralisme modul John Hick yang bercanggah dengan Islam.

Sekarang Melayu sudah berpecah kepada 6 bahagian, tiada kesepakatan dalam memandu hala tuju bangsa. Cina-cina itu boleh bersatu atas dasar untung nasib bangsa mereka, tetapi mengapa pula dengan Melayu yang diperalatkan untuk dipecahbelahkan bangsanya dengan perbuatan anak bangsanya sendiri?

Di mana perginya akal sihat sebilangan Melayu itu yang berterusan menyokong perancangan kejatuhan ini? Dan dengan itu saban tahun UMNO terus memperingati bahawa  jika berlakunya kejatuhan Melayu  pada masa akan datang , makanya tiada apa yang boleh diharapkan dan ditangisi lagi.

Berkuat dengan semangat perjuanga yang ada pesanan demi pesanan dihamburkan kepada semua generasi agar terus mempertahankan UMNO sebagai tonggak kekuatan perjuangan Melayu.  UMNO sedar bukan sesuatu perkara yang mudah untuk melakukan jika jasad yang dibawa keperingkat kepimpinan tiada mempunyai roh roh perjuangan.

Sekarang adalah masa untuk Melayu teguhkan bangsa. Kehebatan bangsa Melayu pada beribu tahun dahulu sudah diperbudakkan di tanah sendiri oleh bangsa yang suatu masa dahulu tidak diterima oleh mana-mana negara.

Biar berdarah tergigit lidah sekali pun, Melayu mesti mementingkan bangsa Melayu sebagaimana dilakukan oleh  DAP. Kita tidak seharusnya lupa bahawa DAP bukan  satu parti yang boleh membela rakyat.

Kerajaan Pulau Pinang kini sedang mengolah penghapusan  majoriti Melayu disana. Penindasan sedang berlaku, Warung, kedai  kampung orang Melayu dihalau dirobohkan  untuk memastikan  kekuatan majoriti tiada lagi. Nisbah 25/75  penetapan penduduk di tetapkan untuk setiap penempatan.

Maka Melayu akan tingal nama sahaja. Penindasan terancang ini adalah keduanya  berlaku selepas Singapura. Tetapi mana akal Melayu yang masih menyokong DAP. Mana bijaksana Melayu dalam membuat penilaian kekuatan bangsa.

Mungkin bagi yang kaya  mereka ini tidak mempedulikan apa yang berlaku dimasa akan datang. Mungkin mereka boleh melakukan penghijrahan ketempat lain. Tetapi bagaimana dengan rakyat yang tiada  berkemampuan yang lain.

Jangan sampai kita hanya mampu menangis apabila Order Baru DAP menjajah kita semula. Usah bersetia lagi kepada DAP atau manusia-manusia yang mengaku Melayu tetapi sebenarnya khianat kepada perjuangan bangsa.

Cina sudah lama bersatu hati untuk kepentingan bangsa mereka. Kita pula dituduh rasis apabila mahu berbicara mengenai perpaduan Melayu. Melayu diletakkan dalam keadaan seperti orang yang bersalah besar setiap kali berbicara mengenai perpaduan dan masa depan orang Melayu.

Usah ambil peduli semua tuduhan itu wahai anak bangsaku, hanya kita yang berhak membicarakan mengenai hal bangsa kita sendiri, bukan mereka. Sakit perit kita tidak pernah mereka ambil peduli.

Apabila kita bersatu, tiada satu makhluk kafir pun yang dapat menafikan apa sahaja yang menjadi hak kita. Yakinlah dan bersatulah Melayu dan semua orang Islam.

PAS dan UMNO serta semua umat Melayu, bersatulah demi agama dan bangsa. PAS boleh menjaga agama kalau mahu berkehendak begitu, UMNO boleh menjaga bangsa, berundinglah dan bersatulah. Lupakan sengketa sesama kita kerana sehanyir-hanyir daging pun masih boleh dibasuh, dimamah dan ditelan juga.

Justeru itu, kekuatan Melayu  adalah  dengan bersatu dan saling bertolak ansur dan bersama memahami perjuangan yang sebenarnya. tujuh amanat pemimpin Melayu di mana salah satu daripadanya ialah menggesa orang Melayu mempertahankan institusi raja-raja Melayu seperti yang termaktub dalam Perlembagaan.

Amanat tersebut turut mengingatkan agar kaum Melayu mempertahankan “maqasid shariah” (objektif undang-undang Islam) dan melahirkan bangsa Melayu yang sederhana, tidak ekstrem dan tidak juga liberal - RMF7.
 

No comments:

Post a Comment

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik