Saturday, March 5, 2016

AGENDA NEW WORLD OEDER - RAKYAT MALAYSIA SEDANG BERHADAPAN DENGAN PEJUANG "THE GREATER ISRAEL".

aaa

Mereka mengelarkannya sebagai Pertembungan Peradaban, tetapi sebenarnya lebih tertumpu kepada”clash of religion” (pertembungan agama).  Benarkah semua ini? Ini merupakan persoalan yang cukup sensitive untuk diperkatakan.(cr)

Akan tetapi mungkin ianya dapat dibuktikan  dengan berdasarkan kejadian kejadian  yang sedang, telah dan mungkin akan berlaku dinegara kita.

Apa yang kita risaukan ialah bagaimana pengaruh  pertembungan ini menular didalam masyarakat majmuk yang mana mengamalkan budaya ketimuran serta anutan agama  masing masing tanpa ada apa juga  desakan dan paksaan dari mana mana agenda untuk memperbaharuinya.

Mari kita imbas kebelakang semula kenapa semua ini berlaku, Old Testament ialah  dikatakan satu perjanjian diantara tuhan yahudi Israel yang mana  mengatakan bahawa Tuhan  telah berjanji memberikan tanah kepada Israel yahudi.

Jadi, tiada cara lain  untuk menjadikannya kenyataan ialah dengan membunuh umat Islam agar  “janji” tuhan mereka memberikan tanah akan terhasil. Jadi apakah tindakan ini mempunyai persamaannya di Malaysia? Jawapan yang paling tepat boleh dikatakan ialah  adalah benar dan ini sedang berlaku di Malaysia.

The Greater Israel  adalah agenda untuk menubuhkan sebuah negara isreal yang sah , namun kemungkinan cita cita ini tidak akan tercapai secara keseluruhannya bila  mana kawasan kawasan yang “dijanjikan” oleh tuahan mereka ini meliputi seluruh kawasan yang di duduki oleh  orang  Islam. (cr)

The greater Israel sebenarnya telah dimenterai pada beberapa persefahaman yang dilakukan oleh  yahudi untuk mendapat sokongan dari pemimpin dan masyarakat dunia. Perjanjian Camp David  pada dasarnya agak memberangsangkan perjalanannya , namun ianya dikatakan gagal  untuk mencapai matlamat dalam isu The Greater Israel.

Selepas itu terjadinya  satu lagi persefahaman yang dinamakan “The Annapolis Summit” yang mana telah dibuat pada 27 Novenber 2007 dimana  persetujuan untuk mengiktiraf negara Israel yang sah dilakukan.

Didalam hal ini. Mantan Timbalan Perdana Menteri Malaysia iaitu Anwar Ibrahim telah menurunkan tandatangannya bersetuju dengan pembentukan negara Israel yang sah dengan menberikan kuasa wilayah  dan mengiktiraf  Masjidil Al Aqsa berada dibawah penguasaan Israel.

Lima syarat utama perjanjian kesefahaman tersebut telah dipersetujui dan menjadikan Israel adalah berkuasa mutlak terhadap  tanah Palestinn secara keseluruhannya, dan ianya dapat dilihat pada ayat “kuasa terhadap wilayah” yang diberikan kepada Israel.

Seramai 80 orang dari pelbagai negara yang berpaksikan Israel dan yahudi telah bersama sama bersetuju mengiktiraf Israel sebgai sekutu mereka.

Pada hari ini Yahudi dan Nasrani telah berkumpul di Amerika menjadi kuasa besar dan telah berusaha menakluk negara-negara Islam, termasuk Afghanistan, Iraq, Palestin dan Iran. Mereka secara terancangnya telah meletakkan segala kepentingan melalui proksi mereka diserata  negara di dunia ini untuk memudahkan penyebaran  fahaman  dan perkara yang paling penting sekali ialah menumbangkan negara negara islam. Ini adalah matlamat mereka.

Di Malaysia, dua parti politik telah dipertanggungjawabkan untuk melaksanakan agenda tersebut.  Masihkah kita ingat bahawa  satu ketika dahulu  beliau pernah mengistiharkan bahawa kalimah Allah  itu bukan milik mutlak umat islam akan tetapi ianya boleh dikongsikan dengan agama lain termasuk kristian.

Isu ini telah menjadi hangat dengan tentangan umat Islam di Malaysia sehingga ianya  terpaksa dibawa ke mahkamah untuk mendapatkan jalan peyelesaiannya.Bukan itu sahaja , malah banyak lagi isu isu yang berkaitan dengan agama  telah dijadikan topic perbincangan sehingga ianya mengugat kesucian agama islam.

Dalam konteks negara Islam, kedua-dua badan politik itu kononnya berfungsi untuk menyemai ‘benih demokrasi’. Tetapi pernahkah kita terfikir apakah jenis demokrasi yang dibawa oleh PKR dan DAP sehingga terpacul daru mulut mereka untuk menghalalkan murtad yang diucapkan oleh anak perempuan Anwar yang bernama Nurul Izzah.

Didalam hal berkaitan dengan agama  benih demokrasi diserapkan dengan memberikan pengiktirafan  kepada  keseluruh mana mana agama  dalam erti kata yang lain iaitu kesamarataan beragama atau dengan lebih  jelas lagi fahaman Pluralisme . Masihkah kita mahu menyokong gerakan ini?

Sekarang kita berhadapan dengan banyak ancaman yang memudaratkan negrara, ianya wujud bukan sahaja dari sudut politik malahan ianya wujud dalam bentuk konspirasi, serangan keselamatan negara, ISIS dan semuanya seakan sedang menguji ketahanan  umat Islam dalam negara ini.

Wall Street Journal sendiri sebagai lidah New Word Order sedang memainkan peranannya dalam isu fitnah yang dilemparkan kepada negara. Ianya pula disokong oleh sebilangan  warganegara untuk mengulingkan kerajaan.

Sejarah telah membuktikan bahawa WSJ telah berjaya menumbangkan banyak negara Telok dengan mencipta isu yang tidak wujud dan mengulaginya sehingga ianya seakan benar. Ini berlaku jika kita melihat dengan tuduhan  keatas Iraq dikatakan memiliki WMD. Setelah hancurnya Iraq , demokrasi yang dijanjikan barat kini hanya janji.

Tidak cukup dengan itu, kaum kristian di Pulau Pinang dengan bantuan Lim Guan Eng telah membuat teguran dan mengarahkan agar bunyi azan hendaklah di perlahankan di waktu subuh agar ianya tidak menganggu  bukan islam yang sedang nyenak tidur. Isu bible berbahasa melayu juga telah menjadi satu isu yang memperlihatkan pertembungan diantara kedua dua fahaman ini. Apakah masih tidak Nampak lagi perancangan perancangan yang sedang dilakukan di Malaysia.

Banyak lagi kejadian kejadian yang sedang berlaku secara senyap dan nyata, akan tetapi apakh kejadian yang berlaku ini terus membutakan mata umat islam yang terus menyokong agenda tersembunyi ini tanpa memikirkan nasib Agama Islam yang mahu mereka runtuhkan sendiri.

Justeru itu, tidak hairanlah dalam beberapa uncapan Anwar sentiasa melindungi kepentingan keselamatan Israel  diman satu ketika dahulu amat hangat diperbincangkan. Disini menunjukkan kaitan nyata PKR mempunyai hubungan intim,

Begitu juga dengan DAP dimana satu pendedahan yang dibuat oleh Mohamad Razali dengan mengatakan bahawa sumbangan dana sebanyak RM1.2billion telah disalurkan oleh Israel untuk pembiyaan PRU13.

Sehingga kini tiada penafian dilakukan oleh  DAP dan PKR melalui tindakan tuduhan berkaitan hubungan dengan Israel. Dalam isu ini  yang mendedahkan kegiatan Anwar ini, The Washington Note yang mana editornya Steve Clemons secara jelas telah mendedahkan penglibatan Anwar dalam mengiktiraf Israel sebagai negara yang sah.

Umat Islam  di Malaysia, jangan terlalu asyik melakukan penafian hanya kerana sokongan politikm akan tetapi melihat kejadian itu dan mengkajinya  adalah lebih baik untuk menyelamatkan negara ini dari cengkaman  yahudi yang sememangnya sejak dahulu ingin menjajah negara Islam Malaysia.

RMF7.

1 comment:

  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

    ReplyDelete

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik