Friday, September 30, 2016

BERSIH 5: KHAS UNTUK PENYOKONG AGENDA YAHUDI TEGAR.

Secara tidak langsung, pertikaian diantara  Maria Chin Abdullah dan Rafizi telah membuka banyak cerita mengenai tajaan wang yang diterima oleh NGO tersebut untuk menganjurkan demontrasi Bersih selama ini.

Perkara tersebut bermula apabila Marina mempertikaikan sumbangan wang  kepada yang mendaftar sebagai pengundi kerana moral mereka berkaitan kewangan juga turut diragui.

Dalam serangan balas Rafizi terhadap Pengerusi Bersih 2.0, Maria Chin Abdullah dan Pengarah Eksekutif Pusat Membanteras Rasuah dan Kronisme (C4), Cynthia Gabriel yang mana mengetuai NGO dan badan bukan kerajaan lazimnya turut berkait dengan penerimaan dan pemberian wang untuk menggerakkan aktiviti mereka.

Meneruskan pembongkaran daripada Rafizi sendiri, bahawa kedua NGO tersebut telah menerima  dana dari tajaan  luar Negara yang  mana digunakan untuk melancarkan demontrasi Bersih di Malaysia sebagai senjata untuk melemahkan kerajaan.

Jika kita imbas sebelum ini terlalu banyak pertanyaan  berkaitan dengan tajaan dana yang diterima oleh NGO NGO yang terlibat dalam melancarkan Bersih. Persoalan ini seakan tidak mendapat jawapan yang tepat oleh  dari pihak berkuasa.

Beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mempersoalkan sumber dana penganjur perhimpunan haram Bersih kerana dikhuatiri disumbang pihak yang berkepentingan untuk menjatuhkan negara. Kebimbangan tersebut berasas memandangkan bekas Naib Presiden Indonesia, Jusuf Kalla pernah mendedahkan bahawa perhimpunan seumpama yang dirancang sebenarnya dibiayai pihak asing.

Jika kita kaji secara kasar, sekiranya perhimpunan tersebut melibatkan 100,000 peserta, dianggarkan puluhan juta terpaksa disediakan untuk memastikan segalanya berjalan dengan  lancar.  Perkara utama yang menjadi persoalannya ialah pihak kerajaan masih membenarkan penyaluran dana masuk ke dalam Negara ini hanya bertujuan untuk menghuru-harakan Negara.

Pada 27 Jun 2011, Datuk Ambiga Sreevenasan ketika itu merupakan Pengerusi BERSIH 2.0 mengakui NGO pimpinannya telah menerima dana asing daripada dua badan dana yang berpengkalan di Amerika Syarikat iaitu National Democratic Institute (NDI), salah satu cabang daripada NED dan badan demokrasi tajaan Soros iaitu Open Society Institute (OSI).

Pengakuan Ambiga dan Maria berkenaan penerimaan dana asing itu dibuat ketika ditemu bual wartawan The Malaysian Insider, Debra Chong pada 27 Jun 2011.

Maria mengkritik tindakan Rafizi yang berjanji akan mengeluarkan simpanannya sebanyak RM300,000 untuk membantu kempen diketuai badan bukan kerajaan berkaitan PKR, INVOKE. Maria dikatakan tidak bersetuju dengan tindakan Rafizi yang memberikan wang kepada rakyat yang mendaftar mengundi.

Kenyataan Maria tersebut telah disokong oleh Cynthia yang menyifatkan bahawa  tindakan memberi ganjaran tunai untuk mendaftar sebagai pengundi adalah langkah tidak baik dan boleh mengembangkan amalan rasuah.

Jika kita imbas semula bahawa iklim politik sekarang mungkin menjijikkan bagi sesetengah orang. Tetapi, cita-cita membentuk masyarakat berfungsi tidak boleh dikompromi dengan insentif tunai, tetapi amalan begini telah lama di praktikkan oleh Pakatan dan ianya adalah bukan dalam bentuk tunai  ada diantaranya dalam bentuk jawatan dan lain lain.

Menurut laman ned.org, C4 (Centre to Combat Corruption and Cronyism) menerima tajaan daripada sebuah yayasan demokrasi yang berpangkalan di Amerika Syarikat iaitu NED (National Endowment for Democracy)

Pada tahun 2015, C4 yang diterajui Cynthia dan Ahmad Farouk Musa telah menerima dana sebanyak $35,000 daripada yayasan dana asing itu.

C4 juga turut dikaitkan dengan penyangak matawang Yahudi George Soros melalui Open Society Foundations (OSF)(sebelum ini lebih dikenali Open Society Institute atau OSI) apabila menjadi rakan kerjasama dengan SEATTI (Southeast Asia Technology and Transparency Initiative).

SEATTI pula ditaja oleh HIVOS badan yang mendapat tajaan Soros.

Justeru itu rakyat Malaysia harus sedar bahawa Bersih adalah diketuai oleh  Yahudi Barat yang mana telah menyumbang dana terbesar mereka  setiap tahun bagi memastikan Negara ini tumbang dan dapat dikawal oleh barat dengan acuan mereka sendiri.

Malaysia adalah sebuah Negara diAsia tenggara yang masih belum dapat dicengkam oleh barat bersama dasar-dasar liberal dan pluralismenya. Tindakan mengumpan rakyat dalam negara ini dengan dana atau geran adalah bertujuan untuk melicinkan lagi peranan senyap yang diamalkan oleh barat.

Rakyat Malaysia harus ingat jangan kerana kerakusan mahu berpolitik kita terus tidak mahu mengambil kira cerita dibelakang tabir yang dilakukan secara senyap untuk menjahanamkan negara ini. Akhirnya nanti kita sendiri dan negara ini akan  menerina masib malang yang berpanjangan.

Harus diingatkan bahawa demontrasi itu hanya acuan barat untuk membunuh  acuan  pentadbiran Islam didalam mana-mana negara dimuka bumi ini. Rakyat Malaysia harus sedar hakikatnya bahawa Yahudi tidak akan bersama dengan bangsa lain kecuali bangsa lain akan mengikuti jejak mereka.

By: PRU14.

     

    No comments:

    Post a Comment

    Pengikut

    Tajuk-Tajuk Menarik