Saturday, November 19, 2016

KUMPULAN BAJU MERAH TERUSKAN PERHIMPUNAN MENENTANG BERSIH.

Kumpulan yang membela kerajaan, Gabungan NGO Gerakan Merah Malaysia (GNGMM) tetap meneruskan perhimpunan menentang Bersih 5.0 pada 19 November ini bagi mempertahankan kedaulatan negara dan demokrasi berperlembagaan daripada terus dipermainkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Pengerusi Gabungan NGO-NGO Malaysia, Datuk Seri Jamal Md. Yunos berkata, Gerakan Merah tidak akan mengalah dan tunduk terhadap keangkuhan Pengerusi Bersih, Maria Chin Abdullah yang terus menerus menghasut rakyat untuk membenci kerajaan yang sah dipilih menerusi pilihan raya.

Katanya, rakyat sendiri boleh menilai sikap Maria yang tidak menghormati undang-undang dan Perlembagaan negara menerusi penganjuran perhimpunan haram Bersih 5.0 Sabtu ini.

“Selepas berhimpun mereka akan berucap, kemudian buat fitnah terhadap pemerintah. Politik kebencian seperti inilah yang akan kami tentang dan sekat bagi mengelak rakyat terpengaruh dengan dakyah mereka.

“Selain itu, kami turut menyediakan 38 peguam dan mereka ini akan ditempatkan di setiap lokasi perhimpunan haram tersebut bagi bersiap sedia menghadapi segala kemungkinan. Seperti yang saya katakan, tiada kuning maka tiadalah merah,” katanya.

Yang turut hadir wakil-wakil NGO antaranya Majlis Perundingan Melayu, Sahabat Ulul Amri dan persatuan-persatuan mewakili kaum Cina, India dan Sikh.

Menurut Jamal lagi, sebanyak 300,000 peserta baju merah akan turun di setiap lokasi berkumpul peserta Bersih 5.0 nanti.

“Saya yakin rakyat berbilang kaum akan bersama-sama kami menentang ideologi yang dibawa oleh Bersih 5.0 sekali gus memberi mesej bahawa mereka perlu ditolak dan tidak perlu wujud dalam negara ini.

“Kami telah bersiap sedia dan beberapa strategi telah diatur bagi menghadapi gerakan baju kuning nanti,” ujarnya.

- Agendadaily.


2 comments:

 1. SYUKURnya! MEKASIH PERWIRA2 GEMILANG YAB DS Jamal/GM amat BERANI kita!

  Tapi APA KEJADAHnya ni? PDRM/KDN kata akan amat TEGAS mana2 PERHIMPUNAN diHARAMkan; tetapi si puak TERORIS PENJAJAH PARASIT KUNING BerSHIT DAPJUBOQ BABI serta ada yg. pakai baju BIRU, PUTIH dan HITAM juga bersama depa - masih boleh pula diBIAQkan sewenangnya berKUMPUL dekat LRT, di jalan TAR depan Swiss Hotel, dari malam hari JUMAAT lagi - utk. MENGANCAM Keselamatan, Kebajikandan HAK MAJORITI Rakyat, dekat DM juga, serta terus memPROVOKAS dan mengHASUT (termasuk menJUAL secara HARAM, T-SHIRT2 BerSHIT – mana juga Kem. PENGGUNA dan DBKL OI - lihat di - http://info4thetruth.blogspot.com/2016/11/bersih5-penjaja-haram-berleluasa-mana.html, #BERSIH5: PENJAJA HARAM BERLELUASA, MANA PENGUATKUASA ???
  19 November 2016); maka KETUA POLIS KL – JAWAB!
  KENAPA puak penDEMO2 HARAM BerSHIT PUTIH/KUNING/BIRU/HITAM DAPJUBOQ BABI ni TAK juga diTANGKAP/DiGARI?!! APA KEJADAHnya PENIPUAN amat BANGSAT ini terhadap kami MAJORITI rakyat! JAWAB KDN/PDRM OI!!!!!!! MAIN2 aja UNDG2, mcm. kami, MAJORITI Rakyat ni BANGANG betul!

  MAKA; HARAM JADAH lu ZAH*D!!!!! Permainan politik TUAN AnwaqHOMO/PKRHOMO-BerSHIT/DAPJUBOQ BABI-madey CELAKA lu amat JIJIK! Mana AG dan SPRM OI?!!!

  Lihat di - http://www.bharian.com.my/node/214385:

  12 individu Kuning, Merah ditahan

  Sabtu, 19 November 2016

  ….Sekumpulan kecil individu yang memakai baju Bersih 5 berhimpun di bawah jejambat LRT berhampiran Dataran Merdeka sambil melaungkan perkataan Bersih kepada pengguna jalan raya di situ......

  Dan apa hal pula dgn. tiba2 MUNCUL pula KUMPULAN baju HITAM, BIRU dan PUTEH NI; siapa depa ni? Bahkan dr. video hari tu bila DS Jamal diTUMBOK, aku syaki yg. TUMBOK tu adalah kumpulan BAJU HITAM! Juga di mediaZIONIS DAPJUBOQ BABI ni - yg. begitu BERSORAK GEMBIRA dgn. DEMO HARAM ni! Di - http://celahgelegar.blogspot.com/2016/11/videobersih5suasana-pada-pukul-1130.html:

  [VIDEO][#BERSIH5]Suasana pada pukul 11.30 malam di Jalan TAR

  November 19, 2016

  Maka, berikan PENJELASAN pd. RAKYAT, PDRM/KDN – kami juga berhak TAHU siapa DALANG2 di belakang KETIGA GERAKAN Baju PUTIH/BIRU/HITAM ni!

  Dan kenapa GM nak berHIMPUN dgn. AMAN di Padang Merbok TAK diBENAQKan; sedgkan. itu BUKAN kat DM; tetapi puak berSHIT boleh terus pula diBENAQkan terus berDEMO sini sana termasuk kat Jln. TAR tu dr. malam ni lagi! TAK PAHAM ke KDN/PDRM ni - puak TERORIS BerSHIT diRASUAH puak TERORIS ASING spt. SOROS/MOSSAD-Israel/CIA - utk. mengGULINGkan YAB PM terCINTA kami, NEGARA ISLAM terCINTA kami ini, serta DEMOKRASI; patut depa diSIASAT bawah AKTA TERORISMA; dan juga sbb. RASUAH oleh SPRM!

  Lihat di - https://www.utusan.com.my/berita/nasional/perhimpunan-kuning-merah-hitam-dan-putih-esok-haram-polis-kl-1.409200:

  Perhimpunan kuning, merah, hitam dan putih esok haram - Polis KL


  18 November 2016

  ….Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Amar Singh Ishar Singh berkata, polis telah menerima notis daripada Bersih 5.0 pada 28 Okt untuk membuat perhimpunan di Dataran Merdeka pada 28 Okt manakala GNGMM pada 1 Nov untuk mengadakan perhimpunan di Padang Merbok.

  "Kedua-dua notis kumpulan ini tidak diproses kerana mereka gagal mendapatkan kebenaran daripada tuan punya tanah/tapak di mana perhimpunan diadakan iaitu Dewan Bandaraya Kuala Lumpur seperti yang telah disyaratkan di bawah Seksyen 11 Akta Perhimpunan Aman 2012 (Akta 736).

  "Polis KL (Kuala Lumpur) telah menasihati dan mencadangkan kedua-dua kumpulan ini untuk menganjurkan perhimpunan mereka di tempat yang sesuai dan mendapat kebenaran daripada tuan punya seperti mana kehendak Seksyen 11 Akta Perhimpunan Aman 2012," katanya dalam kenyataan kepada media di sini malam ini.

  ….Dalam pada itu Amar Singh berkata dua lagi kumpulan lain juga dijangka akan turut serta dalam perhimpunan esok iaitu kumpulan Baju Putih dan kumpulan Baju Hitam.....

  (Nek Tempoyak)

  ReplyDelete
 2. Dan YAB DS Jamal asyik dIGARI mcm. TERORIS sedgkan si TERORIS-muka mcm. BABI SONDOL amat HODOH-si mariaBerSHIT DAPJUBOQ BABI; aku tengok TAK pula diGARI?! Adakah puak BerSHIT/DAPJUBOQ BABI yg. lain tu juga diGARI, PDRM/KDN OI?!!!

  JANGAN pula hanya layan pemimpin BUMIPUTERA Islam/Melayu kami spt. YAB DS Jamal mcm. TERORIS – sedgkan beliau dan puak GM berDEMO utk. mempERTAHANkan YAB PM; NEGARA ISLAM serta DEMOKRASI! Mana2 JENAYAH pun; MOTIF adalah PENTING – maka TAK boleh samakan MOTIF puak TERORIS BerSHIT dgn. MOTIF puak GM! Tapi nampaknya, yg. asyik diKASARI/diGARI/diCEDERAkan dgn. begitu HINA adalah YAB DS Jamal serta AKTIVIS2 dr. GM - dan TAK dibenaqkan berDEMO lansung di KL termasuk di Pdg. Merbok; tetapi boleh pula puak BerSHIT KUNING/BIRU/HITAM/PUTIH terus BEBAS berDEMO di Jln. TAR dr. malam ni lagi; sambil MENJAJA secra HARAM lagi sT-SHIRT2 memPROVOKASI dan mengHASUT depa! HARAM JADAH betul PENIPUAN amat BANGSAT ni! Maka, SPRM mesti juga SIASAT habis2an! Lihat di - http://www.bharian.com.my/node/214459:

  Datuk Seri Jamal Yunos ditahan dalam bilik hotel

  Oleh Safeek Affendy Razali

  Sabtu, 19 November 2016 ;

  dan di - http://www.hmetro.com.my/node/182830:

  Maria Chin ditahan

  Kalidevi Mogan Kumarappa

  18 November 2016

  (Nek Tempoyak)

  ReplyDelete

Pengikut

Tajuk-Tajuk Menarik